• home
 • video
 • pas verschenen

  Louwagie: "Pittig begin, maar goeie voorbereiding op CL"

  AA Gent kon vanmiddag voor het eerst als landskampioen de bekendmaking van de wedstrijdkalender in eerste klasse bijwonen. "Ik denk dat we met vertrouwen, maar ook met onze voeten op de grond aan het kampioenschap kunnen beginnen", was de conclusie van manager Michel Louwagie.

  AA Gent opent zijn seizoen op het veld van Westerlo. "Dat is niet gemakkelijk, maar dat is de eerste speeldag nooit", legt AA Gent-manager Michel Louwagie uit aan Sporza.

  "Daarna spelen we thuis tegen Racing Genk, dat met Peter Balette veel Gentse knowhow heeft binnengehaald. En op de derde speeldag trekken we naar Anderlecht. Het seizoensbegin wordt dus een goeie voorbereiding op de Champions League-matchen."

  "Het is een pittig begin", stelt Louwagie. "Maar je kunt er niet veel over zeuren. En je moet ook tegen iedereen spelen, hé. Vorig seizoen moesten we op het einde van de play-offs nog naar Club en Anderlecht en dat is goed afgelopen."

  "Ik denk dat we met vertrouwen, maar ook met onze voeten op de grond aan het kampioenschap kunnen beginnen."

  "We willen onze basisploeg samenhouden"

  Voor Michel Louwagie en AA Gent staan er nog enkele festiviteiten op het programma, maar vanaf volgende week is het weer bittere ernst, want op 15 juni staat de eerste training al op het programma.

  Voorlopig blijft het wel rustig qua transfers bij AA Gent. "Er is interesse voor onze spelers, maar ik heb die teams laten weten dat we niet geïnteresseerd zijn in de verkoop van onze spelers."

  "We willen onze basisploeg samenhouden en ik denk dat die boodschap goed is overgekomen bij de makelaars en de spelers. Zij hebben ook veel zin in de Champions League. Dat pleit in ons voordeel en is belangrijk."

  Zal er versterking komen? "We hebben weer de ambitie om mee te doen voor de titel en de Europese tickets. We moeten zien dat we competitief zijn en een uitgebalanceerde ploeg hebben. Daar zullen we werk van maken."

  "Heb Janssens gezegd dat de bladzijde omgedraaid is"

  AA Gent moet voor de start van het seizoen wel nog op zoek naar een nieuwe assistent, want Racing Genk plukte Peter Balette weg bij de landskampioen.

  Michel Louwagie hekelde in de kranten het gedrag van Patrick Janssens, de algemene directeur van Racing Genk. Maar Louwagie klonk vanmiddag al iets gematigder.

  "Patrick Janssens heeft me vanochtend gebeld en we hebben een verhelderend gesprek gehad. Ik heb hem gezegd dat de bladzijde omgedraaid is", vertelt Louwagie.