• home
 • video
 • pas verschenen

  Louwagie over vertrek Balette: "Genkse aanpak is betreurenswaardig"

  Michel Louwagie is boos op RC Genk.

  RC Genk plukte vorige week assistent-coach Peter Balette weg bij AA Gent. De manier waarop dat gebeurde is niet in goede aarde gevallen bij de kampioen. "Dit werkt flink op ons systeem", fulmineert Michel Louwagie.

  RC Genk wilde na het aantrekken van nieuwe coach Peter Maes ook een nieuwe T2. In haar zoektocht kwam de club uit bij Peter Balette van AA Gent. Die wilde graag dichter bij huis werken en hapte toe, maar in Gent zijn ze niet zo gelukkig met de gang van zaken.

  "Het vertrek van Peter Balette is een groot verlies, maar ik vind vooral de aanpak van de Genkse algemene directeur betreurenswaardig", neemt Gent-manager Michel Louwagie in de kranten Patrick Janssens in het vizier.

  "Net als eerder bij hun poging om Bernd Thijs bij ons weg te plukken, toen Patrick Janssens ons pas contacteerde nadat het bericht was uitgelekt in de pers, hadden ze het opnieuw op een belangrijke schakel van ons gemunt. Blijkbaar zien ze ons als voorbeeld en probeert men ons ook te verzwakken. De manier waarop ze dit willen realiseren, werkt flink op ons systeem."