• home
 • video
 • pas verschenen

  Losada keert terug naar oude liefde Beerschot-Wilrijk

  Hernan Losada keert terug naar het Kiel.

  Straffe transfer van Beerschot-Wilrijk: de derdeklasser heeft Hernan Losada kunnen overtuigen om weer op het Kiel te voetballen. "Beerschot is en blijft de ploeg van mijn hart", zegt de middenvelder, die voor twee seizoenen bij zijn nieuwe club tekent. "En ik wil terug naar eerste klasse."

  Hernan Losada (33) begint aan zijn derde periode bij Beerschot-Wilrijk, na eerdere passages tussen 2006 en 2008 en 2011 en 2013. "Het is een fantastisch gevoel om weer op het Kiel te komen voetballen", reageert Losada, die voor twee seizoenen en een optie op een extra jaar tekende.

  "Beerschot is en blijft de ploeg van mijn hart. Ik ben trots dat ik straks deze clubkleuren zal dragen en deel kan uitmaken van dit prachtige project."

  "Ik ben enorm gretig om er tegenaan te gaan en vanaf dinsdag zal ik deelnemen aan de vrije trainingen die coach Urbain Spaenhoven zal organiseren. Ik neem geen vakantie, maar vlieg er meteen in om fit te zijn bij de competitiestart."

  "Uiteraard had ik andere opties, vooral lucratieve aanbiedingen in het buitenland", zegt Losada nog. "Ik heb niet voor de centen, maar wel voor de sportieve uitdaging gekozen. Ik wil met Beerschot-Wilrijk naar eerste klasse."

  In zijn laatste periode bij Beerschot kwam het tot enkele akkefietjes met de supporters. "Maar ze weten dat mijn hart bij deze club ligt. Dit is geen sportieve revanche. Ik wil en zal tonen dat ik een meerwaarde ben voor deze club."

  Coach is lyrisch: "Dit is een toptransfer"

  Coach Urbain Spaenhoven: "Beerschot heeft een grote inspanning gedaan om Hernan terug te halen, maar hij heeft zelf de grootste inspanning gedaan, zowel sportief als financieel. Hij komt dankzij zijn liefde en respect voor Beerschot."

  "Met hem krijgt ons team er veel prestige bij. Hij zal van goudwaarde zijn voor ons elftal. Ik ben er zeker van dat Hernan iedereen zal overtuigen. Dit is een toptransfer."