• home
 • video
 • pas verschenen

  Lonkt de KBVB naar Bert van Marwijk?

  Bert van Marwijk is momenteel nergens aan de slag.

  Bert van Marwijk, de coach die Oranje naar de finale leidde van het WK 2010, zou een job als Belgisch bondscoach wel zien zitten. Dat vertelde NOS-voetbalcommentator Arno Vermeulen in Studio Voetbal.

  Omdat Schalke 04 stevig aan de mouw trekt van Marc Wilmots, is de kans niet denkbeeldig dat de Rode Duivels binnen afzienbare tijd op zoek moeten naar een nieuwe bondscoach. Aan de lijst van potentiële kandidaten mag volgens de NOS nu ook de naam van Bert van Marwijk toegevoegd worden.

  Van Marwijk, die Nederland naar de finale van het WK loodste in 2010, zat vorige week op hetzelfde vliegtuig als bondsvoorzitter François De Keersmaecker. Beide heren waren op weg naar de Champions League-finale in Berlijn.

  NOS-voetbalcommentator Arno Vermeulen zat ook op dat vliegtuig en zag hoe een handvol Belgische journalisten bij Van Marwijk polste of die een job bij de Rode Duivels zou zien zitten. "Ze doken allemaal op Van Marwijk", vertelt Vermeulen.

  "Achter Van Marwijk in het vliegtuig zat toevallig François De Keersmaecker. Ik merkte dat Van Marwijk geïnteresseerd is en dat hij het leuk zou vinden om bondscoach van België te worden. Bij de Rode Duivels is het wel een voorwaarde dat de trainer Frans moet spreken en Van Marwijk spreekt alleen schoolfrans."

  Van Marwijks laatste job was bij Hamburg, waar hij slechts 143 dagen aan de slag was. Daarvoor was hij van 2008 tot 2012 Nederlands bondscoach. Hij was ook trainer van Dortmund en Feyenoord. Met die club won hij in 2002 de UEFA-Cup, de voorloper van de Europa League.