• home
 • video
 • pas verschenen

  LeBron James leidt gehavende Cavs naar historische zege

  Vreugdeuitbarsting bij de Cavs na de overwinning.

  Cleveland is nog niet uitgeteld in de NBA-finale. De Cavaliers hebben vannacht de stand gelijk getrokken in het duel met Golden State met een 93-95-zege, alweer na verlengingen. LeBron James was uiteraard de grote man bij Cleveland.

  De "Big Three" van Cleveland is in de play-offs intussen herleid tot een "Big One": LeBron James. Want ook zonder de steun van Kevin Love en Kyrie Irving - allebei out met een blessure - konden de Cavs winnen op het veld van Golden State.

  Net als in de eerste confrontatie was het alweer uitermate spannend. MVP Stephen Curry (foto) had een mindere avond, maar dwong in de slotfase van de reguliere speeltijd met een lay-up wel verlengingen af. Daarin hielden Dellavedova en James het hoofd koel voor Cleveland, dat zo met een 1-1-tussenstand zijn twee thuiswedstrijden kan aanvatten.

  Voor Cleveland was het trouwens een historische zege, want het is de eerste overwinning in de NBA Finals in de clubgeschiedenis. Cleveland speelde één keer eerder in de NBA-finale, maar kreeg toen een droge 4-0 om de oren van de San Antonio Spurs.

  LeBron James was uiteraard de katalysator van de knappe winst van de Cavs. De forward scoorde 39 punten, plukte 16 rebounds en deelde ook 11 assists uit. "Ik heb alles gegeven en ik kon dat ook doen dankzij de steun van mijn ploegmaats", zegt James. "Als we zo blijven verdedigen, kunnen we elk team aan."

  Dat de eerste twee matchen van de NBA-finales telkens beslist werden na een verlenging was overigens nog nooit eerder gebeurd. De nederlaag was voor Golden State pas het vierde thuisverlies van het seizoen in 51 wedstrijden. In de nacht van dinsdag op woensdag wordt in Cleveland het derde duel uitgevochten.

  Golden State - Cleveland 93-95 (n.v.)

  • Quarters: 20-20, 25-27, 14-15, 28-25
  • Verlenging: 6-8
  • Topschutter Golden State: Klay Thompson, 34 punten
  • Topschutter Cleveland: LeBron James, 39 punten
  Stand in de NBA-finale Golden State-Cleveland 4-2
  Golden StateCleveland108-100 (n.v.)
  Golden StateCleveland93-95 (n.v.)
  ClevelandGolden State96-91
  ClevelandGolden State82-103
  Golden StateCleveland104-91
  ClevelandGolden State105-97

  Enkele tweets over de wedstrijd: