• home
 • video
 • pas verschenen

  L'Équipe maakt brandhout van Les Bleus en prijst Nainggolan de hemel in

  Radja Nainggolan was de uitblinker tegen Frankrijk.

  De Franse sportkrant L'Équipe heeft het vitriool bovengehaald om de prestatie van Frankrijk tegen België te analyseren. De Rode Duivels krijgen dan weer alle lof. Vooral Radja Nainggolan wordt bewierookt. "Zijn volume was hallucinant", klinkt het.

  Frankrijk stevende gisteravond in het Stade de France af op een zware 1-4-nederlaag, maar in de slotfase milderden invallers Fekir en Payet voor Les Bleus. "Die laatste minuten zijn slechts een trompe-l'œil. Frankrijk is tegen België ontsnapt aan een historische oplawaai", vindt L'Équipe.

  "De uitslag is een laagje vernis dat een miserabele waarheid verhult. Frankrijk deed bijna niets goed. De superioriteit van de Belgen was eclatant. Het contrast tussen de twee teams was enorm, het verschil was veel groter dan één doelpuntje."

  "België heeft hard toegeslagen: atletisch vermogen, snelle omschakeling, technisch vernuft. Geconfronteerd met het gemak waarmee Nainggolan voetbalde, leek het zelfs of we met een dag vertraging toch nog Pirlo aan het werk zagen", verwijst L'Équipe naar de Champions League-finale.

  Die Nainggolan is voor de Franse krant de Man van de Match met een 8 op 10. "De middenvelder van AS Roma liet de Rode Duivels toe om te heersen over de middenstrook en nam de spanning weg met een geweldige pegel", klinkt het.

  "Nainggolan, de schildwacht voor de Belgische defensie, speelde des duivels. Hij pakte ballen af en zorgde voor zuurstof door zich te onttrekken aan de pressing of door het spel te verleggen. Zijn volume was hallucinant en bovendien sloeg hij met zijn doelpunt de Fransen helemaal knock-out."