• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-voetballer Sol Campbell wil burgemeester van Londen worden

  Campbell wil de Londense burgemeesterssjerp veroveren.

  Sol Campbell, de ex-verdediger van Tottenham Hotspur en Arsenal, wil in mei 2016 meestrijden om de burgemeesterssjerp van Londen. Campbell moet wel eerst nog de primaries binnen de Conservatieve Partij overleven.

  Sol Campbell zal in voetbalmiddens eerder bekendstaan als de spijkerharde verdediger van Tottenham en Arsenal, maar wil zijn carrière nu een nieuwe wending geven.

  De 40-jarige voormalig Engels international wil in mei 2016 burgemeester van Londen worden. Dan loopt de termijn van huidig burgemeester Boris Johnson af en Campbell zou graag zijn partijgenoot opvolgen.

  Maar vooraleer de echte verkiezingen eraan komen, zal Campbell eerst nog binnen de Conservatieve Partij moeten afrekenen met zijn concurrenten.

  Campbell zegt hierover: "Ik weet dat ik geen favoriet zal zijn, maar ik zie nu mensen die al jaren in de politiek zitten en er een puinhoop van maken. Je denkt dan: jullie zijn toch professionals?"

  De voormalig verdediger wil een arbeiderspubliek voor zich winnen. Zelf komt Campbell ook uit een arbeiderswijk. 

  "Sommigen zijn naar Oxford of Cambridge geweest en hebben veel geld gespendeerd aan hun studie. Ik ben anders. Ik heb een arbeidersachtergrond, heb het moeilijk gehad. Maar ik heb hard gewerkt en wil nu iets terugdoen. Ik kan me hier in vastbijten."

  "Wil Londen veranderen voor iedereen"

  In zijn voetbalcarrière haalde Campbell de nodige successen. Met Arsenal werd hij tweemaal kampioen en won hij tweemaal de FA Cup. In 2006 bereikte hij de finale van Champions League tegen Barcelona, waarin hij de openingstreffer scoorde.

  Maar Campbell wordt misschien wel het meest herinnerd om zijn opvallende overstap van Tottenham naar rivaal Arsenal. Hij lijkt bij zijn race naar het burgemeesterschap dan ook geen steun te moeten verwachten van de Spurs-fans.

  "Als we steeds maar aan voetbal blijven denken, komen we nergens. Het gaat hier om de levens van mensen. Ik wil Londen veranderen voor iedereen", reageert Campbell hierop.

  Sol Campbell in de Londense City Hall: