• home
 • video
 • pas verschenen

  Bruyneel over uurrecord: "Ik had gewoon een ticket gekocht"

  Pat McQuaid en Johan Bruyneel gisteren in Londen.

  Opvallende gast gisteren bij de werelduurrecordpoging van Bradley Wiggins: Johan Bruyneel dook er op en dronk er een glaasje wijn met onder meer ex-UCI-voorzitter Pat McQuaid. Bruyneel, die 10 jaar geschorst is, ziet zelf geen graten in zijn aanwezigheid op het evenement van de UCI.

  De aanwezigheid van Johan Bruyneel, die in Londen woont, op de uurrecordpoging van Bradley Wiggins kon op weinig sympathie rekenen bij heel wat wielerfans.

  Bruyneel kreeg een jaar geleden van het Amerikaanse arbitragehof een schorsing van 10 jaar voor zijn rol in het dopingonderzoek rond Lance Armstrong.

  Dat Bruyneel plots aanwezig was op een evenement dat door de Internationale Wielerunie UCI georganiseerd werd, viel niet echt in de smaak. Meer nog, dat hij in het gezelschap van ex-UCI-preses Pat McQuaid in de VIP-ruimte vertoefde, leidde alleen maar tot meer vragen op de sociale media.

  "Ik had gewoon een ticket gekocht", reageert Bruyneel bij Cyclingnews. "Ik heb enkele vrienden uitgenodigd en heb 200 pond per ticket betaald."

  "Ik zie niet in wat daar verkeerd mee is. Voor zover ik weet, mag ik een sportevenement bijwonen. Als ik een ticket koop voor een wedstrijd van Chelsea, zal ik naar die match gaan kijken. Zo simpel is het."

  "Ik heb ook gezien dat sommige mensen zich afvroegen waarom ik aanwezig mocht zijn. Maar ik heb een ticket gekocht en wou bij mijn vrienden zijn. Zij hebben een geweldige avond gehad, net als ik."

  "Het is niet dat ik de koersen afschuim"

  "Het is niet dat ik de koersen afschuim", gaat Bruyneel voort. "Zonder mijn vrienden was ik waarschijnlijk niet gegaan. Ik zal dit ook niet regelmatig doen. Maar als de omstandigheden er zijn, dan zal ik gaan."

  Cyclingnews vroeg Bruyneel nog of hij er niet aan gedacht had om een standaardticket te kopen, om niemand te provoceren? "Als sommige mensen dat storend vinden, dan is dat hun recht. Maar dat zal me niet tegenhouden om iets te doen wat ik wil en mag."

  Tweet