• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zwemmer Pieter Timmers haalt limiet voor Rio

  Pieter Timmers bleef net boven zijn Belgische record.

  Pieter Timmers heeft de olympische limiet behaald op de 100 meter vrije slag. Op de Antwerp Diamond Speedo Race tikte Timmers in de reeksen aan na 48"58. Dat is 4 tiende seconde onder de limiet én nipt boven zijn eigen Belgische record van de OS in Londen (48"54).

  Timmers was gisteren in Antwerpen al de beste op de 200 meter vrije slag en eindigde als tweede op de 50 meter vrije slag achter Jasper Aerents.

  Deze ochtend in de reeksen dook hij onder de olympische limiet voor de 100 meter vrije slag. Gisteren zwommen Jasper Aerents en Kimberley Buys onder een limiet voor de Olympische Spelen in Rio.

  Belgische records voor François Heersbrandt en Kimberly Buys

  Nog in Antwerpen heeft François Heersbrandt zijn eigen Belgisch record aangescherpt op de 50 meter rugslag. Twee keer zelfs. Zondagochtend deed Heersbrandt met 25"54 al twee tienden beter dan zijn vorige record (25"74) dat hij in maart gezwommen had. Zondagmiddag deed Heersbrandt met 25"36 nog een flinke hap af van zijn kersverse record.

  Op de 100 meter vrije slag verbeterde Kimberly Buys haar eigen Belgisch record. Buys tikte aan na 55"53 en dat is 15 honderdste seconde sneller dan haar vorige record, dat sinds het WK van Barcelona in 2013 op de tabellen stond.