• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandoorne wordt tweede en verstevigt leidersplaats

  Stoffel Vandoorne werd tweede in de sprintrace.

  Stoffel Vandoorne heeft een uitstekende zaak gedaan in de sprintrace van de GP2 in Barcelona. Onze landgenoot eindigde na een inhaalrace op de tweede plaats en heeft nu een comfortabele voorsprong in het klassement. Gisteren had Vandoorne de lange race gewonnen.

  Na zijn overwinning in de lange race gisteren moest Vandoorne vanaf de achtste plaats vertrekken vandaag. Maar na enkele ronden was hij al opgerukt naar de vierde plaats toen de virtuele safety car het circuit op kwam.

  Daarna ging de opmars van Vandoorne voort. Hij raakte nog aan de achtervleugel van leider Lynn, maar dat had veel van zijn banden gevergd en in de laatste ronden focuste hij zich op zijn tweede plaats.

  Leider Vandoorne heeft nu een ruime voorsprong in het klassement. Eerste achtervolger Haryanto volgt al op 37 punten van onze landgenoot.