• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanderhaeghe: "Ik naar KV Oostende? Er is weer interesse"

  Vanderhaeghe bij de ondertekening van zijn contract met voorzitter Allijns.

  De geruchten zwellen alsmaar aan dat Yves Vanderhaeghe, die nog maar pas een nieuw contract ondertekende bij KV Kortrijk, straks de nieuwe coach wordt van KV Oostende. Vanderhaeghe bevestigt noch ontkent. "Er is interesse van KVO, maar we zullen wel zien..."

  Yves Vanderhaeghe heeft de zaken na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck netjes op orde in het Guldensporenstadion en werd daarom beloond voor zijn diensten. Op 20 april mocht hij een nieuw contract voor drie jaar ondertekenen.

  Maar de geruchten dat Oostende Vanderhaeghe op het oog heeft als opvolger voor Fred Vanderbiest zagen in die periode al het levenslicht en gaan de laatste dagen opnieuw zeer hardnekkig rond in de coulissen van ons voetbal.

  Een paar uur geleden stuurde KVK-voorzitter Joseph Allijns in dat verband een niets aan de verbeelding overlatende tweet de wereld in met de tekst: "Wat betekenen een woord en handtekening in het voetbal?". Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gaat Allijns er vanuit dat Vanderhaeghe eerstdaags voorgesteld wordt in Oostende.

  Na de match op Standard wilde Vanderhaeghe het achterste van zijn tong niet laten zien, maar hij ging wel wat dieper in op het gerucht. "Er is weer interesse van Oostende, maar er zijn nog niet veel onderhandelingen geweest", bevestigde hij. "Voor de rest kan ik er niet veel over zeggen. We zien wel wat het wordt."

  "Ik heb deze week in de krant gelezen dat KV Kortrijk overgenomen wordt. We zullen die twee zaken naast elkaar leggen en dan zullen we moeten beslissen."

  "De voorzitter zou beter eerst naar mij komen"

  Op de vraag of het niet vreemd is dat Vanderhaeghe KVK zou verlaten nu hij daar pas een nieuw contract gekregen heeft, antwoordde de trainer: "Je mag dat vreemd vinden - ik respecteer ieders mening - maar ik ben nog niet weg, hé. Ik zal er nog eens goed over nadenken. Er bestaat zeker nog een kans dat ik bij Kortrijk blijf."

  "Als de voorzitter nu al twittert dat ik vertrokken ben naar Oostende, zou hij beter eerst naar mij komen om mij dat te vragen. Voila. Of het klopt dat ik in Oostende drie keer zo veel kan verdienen? Glimlach. Dat zou fantastisch zijn."

  Tweets