Ga naar de inhoud

Theuns pikt zijn ritzege mee in Duinkerke

 zo 10 mei 2015 16:58
Edward Theuns won de slotrit.
Edward Theuns heeft de slotrit in de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. De Belg was de snelste in de massasprint. Ignatas Konovalovas is de eindwinaar.

Zes renners kozen al vroeg het hazenpad. Bij hen onder meer de Franse chouchou Thomas Voeckler. De zes kregen van het peloton een maximale bonus van 3'45". Bij het ingaan van de plaatselijke rondes schoot daar nog 1'55" van over.

Maar zoals zo vaak klopte het rekenwerk van het peloton als een bus, want op zo'n 7 kilometer van de streep werden de vluchters ingerekend. Niemand slaagde er nog in om weg te glippen, een massasprint was logisch. Daarin haalde Edward Theuns het nipt voor Bryan Coquard en Danilo Napolitano. De eindzege van Ignatas Konovalovas kwam niet meer in gevaar.

"Ik ben heel tevreden dat ik deze rittenkoers heb kunnen afsluiten met een etappezege. Bovenal is dit een serieuze opsteker na een korte rustperiode", zegt Theuns.

"Na Parijs-Roubaix kwam ik nog in actie in de Amstel Gold Race, daarna ging ik op non-actief tot nu dus in Duinkerke. Meteen had ik een goed gevoel. Goed, maar niet super. Ik miste nog wat explosiviteit, maar dat is logisch als je pas herneemt."

Uitslag rit 5:

  1. Edward Theuns 171 km in 3u54'23"
  2. Bryan Coquard (Fra) z.t.
  3. Danilo Napolitano (Ita)
  4. Jevgeni Goetarovitsj (WRu)
  5. Timonty Dupont
  6. Michael Schwarzmann (Dui)
  7. Russell Downing (GBr)
  8. Michel Kreder (Ned)
  9. Anthony Maldonado (Fra)
  10. Baptiste Planckaert

Eindstand:

  1. Ignatas Konovalovas (Lit) 21u25'03"
  2. Bryan Coquard (Fra) op 14"
  3. Jakin Alo (Let) 31"
  4. Frederik Backaert 35"
  5. Damien Gaudin (Fra) 40"
  6. Mads Pedersen (Den) 44"
  7. Edward Theuns 46"
  8. Florian Vachon (Fra) 1'04"
  9. Brice Feillu (Fra) 1'36"
  10. Antoine Duchesne (Can) 1'37"