• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rosberg verzilvert zijn poleposition in Spanje

  Voor Rosberg is het de eerste zege van het seizoen.

  Nico Rosberg heeft in Spanje zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. Lewis Hamilton hield Vettel af voor de tweede plaats en blijft leider in het wereldkampioenschap. Voor Alonso werd het een dag om snel te vergeten: hij moest nog voor halfweg opgeven.

  Nico Rosberg (Mercedes) mocht vanop de poleposition vertrekken en stoof meteen weg. Teamgenoot Hamilton miste zijn start en moest Sebastian Vettel (Ferrari) voor zich dulden. De WK-leider schakelde na 33 van de 65 ronden, vroeger dan zijn concurrenten, over op een set harde banden en die keuze pakte goed uit.

  Terwijl niemand nog in de buurt kwam van Rosberg, verzekerde Hamilton zich 17 seconden later van de tweede plek. Vettel eindigde als derde. In de WK-tussenstand heeft Hamilton 20 voorsprong op eerste achtervolger Rosberg.

  In de achtergrond was het belangrijkste wapenfeit de opgave van Fernando Alonso. De Spanjaard van McLaren kampte met remproblemen en reed daardoor bijna zijn eigen team omver in de pitlane. De tweevoudige wereldkampioen blijft zo met nul punten achter na vijf GP's.

  Uitslag
  1.Nico Rosberg (Dui-Mercedes)
  2.Lewis Hamilton (GBr-Mercedes)
  3.Sebastian Vettel (Dui-Ferrari)
  4.Valtteri Bottas (Fin-Williams)
  5.Kimi Räikkönen (Fin-Ferrari)
  6.Felipe Massa (Bra-Williams)
  7.Daniel Ricciardo (Aus-Red Bull)
  8.Romain Grosjean (Fra-Lotus)
  9.Carlos Sainz Jr. (Spa-Toro Rosso)
  10.Daniil Kvyat (Rus-Red Bull)
  11.Max Verstappen (Ned-Toro Rosso)
  12.Felipe Nasr (Bra-Sauber
  13.Sergio Perez (Mex-Force India)
  14.Marcus Ericsson (Zwe-Sauber)
  15.Nico Hülkenberg (Dui-Force India)
  16.Jenson Button (GBr-McLaren)
  17.Will Stevens (GBr-Marussia)
  18.Roberto Merhi (Spa-Marussia)