• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Manager van Bale: "Ze moeten hem vaker de bal geven"

  Barnett: "Bale blijft ook volgend seizoen bij Real Madrid."

  De ster van Gareth Bale schittert de laatste weken minder dan van hem verwacht wordt. "Zijn ploegmaats moeten de bal vaker naar hem spelen", reageert zijn manager op de kritiek. "Dan is hij de beste speler van Real Madrid."

  Gareth Bale is de duurste transfer ooit, maar dit seizoen heeft hij zijn waarde nog niet kunnen demonstreren bij Real Madrid. Dinsdag verloor Real met 2-1 van Juventus in de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League en gisteren speelde het gelijk tegen Valencia.

  Bale presteerde in beide partijen ondermaats en werd uitgefloten door de fans in Bernabeu. Jonathan Barnett, de manager van de Welshman, reageert in een Britse krant op de kritiek die zijn speler te verduren krijgt.

  "De andere spelers moeten de bal vaker naar Bale spelen. Dan kan hij demonstreren wat hij kan, waar hij goed in is. Als zijn ploegmaats samenwerken met hem, is hij de beste speler van Real Madrid."

  "Andere spelers zouden breken onder de kritiek, maar Bale is sterk. Hij zou kunnen schreeuwen of naar het kantoor van het bestuur gaan, maar hij wil niemand kwetsen."

  De kans dat Real Madrid de landstitel verovert in Spanje, lijkt klein. Het telt op twee speeldagen van het einde immers vier punten achterstand op Barcelona. En in de Champions League moet het deze week in de terugwedstrijd tegen Juventus de scheve situatie uit de heenwedstrijd rechtzetten, wil het de finale nog halen.

  Toch denkt de 25-jarige volgens Barnett niet aan een transfer. "Bale verlaat Madrid niet na dit seizoen. Elke club wil hem binnenhalen, maar hij wilde altijd al voor Real spelen en hij is vastberaden om hier succesvol te zijn."