• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geen breuken voor Serry: "I'll be back!"

  "Ik zal thuis supporteren voor de ploeg."

  Pieter Serry heeft geen breuken overgehouden aan zijn tuimelperte in de tweede Giro-rit, wel een verrekking van de ligamenten in zijn rechterschouder. De renner van Etixx-Quick Step toont zich strijdvaardig. "I'll be back!", tweette hij.

  In de slotkilometers van de tweede rit kwam Serry zwaar ten val. Hij kon zijn stuur niet meer vasthouden en verliet met tranen in zijn ogen het strijdtoneel. "Ik probeerde weer te fietsen, maar ik had verschrikkelijk veel pijn."

  Serry houdt geen breuken over aan zijn val, wel een verrekking van de ligamenten in zijn rechterschouder. "Ik ben nog maar net terug na mijn sleutelbeenbreuk in Catalonië. Ik was helemaal klaar voor deze Giro", zei een teleurgestelde Serry. "Ik was in vorm en wou Uran graag helpen. Het is spijtig voor mij en voor het team."

  Serry keert meteen terug naar België en wordt hier morgen onderzocht. "Het enige dat ik nu kan doen, is zo snel mogelijk proberen terug te komen. Opnieuw aan mijn conditie werken en zorgen dat ik in het tweede deel van het seizoen nog kan presteren."

  Ook op Twitter toonde onze landgenoot zich strijdvaardig. "Slechte timing. Nog maar de tweede rit en op moederdag. Bedankt voor alle steun. I'll be back", schreef hij.