• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dylan Borlée verbetert persoonlijk record in Jamaica

  Eerder dit jaar won Dylan Borlée zilver op het EK indoor.

  Dylan Borlée heeft op een meeting in Kingston (Jamaica) zijn persoonlijk record op de 400 meter aangescherpt. Zijn broer Jonathan Borlée dook net niet onder de 45 seconden. Op de 100 meter zette Asafa Powell met 9"84 de snelste tijd van het jaar neer.

  Dylan Borlée en Jonathan Borlée waren uitgenodigd voor de 400 meter op de meeting in de hoofdstad van Jamaica. Ze liepen wel niet in dezelfde race. Jonathan liep de hoofdrace, Dylan in de belofterace.

  Jonathan moest tevreden zijn met de vierde plaats. Hij kwam over de finish na 45"06. De overwinning was voor Yousef Al-Masral uit Saudi-Arabië in 44"59. Hij klopte de Amerikaanse wereldkampioen LaShawn Merritt.

  In de belofterace dook Dylan onder zijn persoonlijk record. Met 45"70 eindigde hij als tweede. "Eindelijk heb ik mijn eigen record uit 2013 verbeterd", reageerde Dylan. In Brussel liep hij toen 45"80.

  Asafa Powell is snel op de 100 meter

  Op de 100 meter toonde Asafa Powell dat hij vroeg in vorm is. De Jamaicaan snelde naar de zege in 9"84 en dat is de snelste tijd van het jaar. Ook Ryan Bailey (9"93) en Nesta Carter (9"98) doken onder de 10 seconden. Tyson Gay stond op de deelnemerslijst voor de 200 meter, maar hij liet verstek gaan.

  Bekijk de video's van de 400 meter: