• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dragons-mannen en Antwerp-vrouwen zijn kampioen in het veldhockey

  Dragons viert de titel.

  Antwerp heeft zich in Ukkel tot Belgisch kampioen veldhockey bij de vrouwen gekroond. In de terugwedstrijd van de finale in de play-offs versloeg het Waterloo Ducks met 2-1. Bij de mannen was ook de return tussen Dragons en Royal Leopold Club een eitje voor Dragons.

  De heenmatch in de vrouwenfinale was gisteren op 2-2 geëindigd, dus stond er vandaag nog heel wat op het spel. In een spannend duel zette Antwerp uiteindelijk de kroon op het werk.

  Antwerp volgt Wellington op op de erelijst. Het is de 18e titel voor Antwerp, de eerste sinds 2013. Ukkel is recordhouder met 23 titels.

  Foto's van de vrouwenfinale:

  Dragons blikken Royal Leopold Club opnieuw in

  Later op de namiddag was het de beurt aan de mannen en daarin was opnieuw geen kruid gewassen tegen Dragons. De ploeg uit Brasschaat had de heenmatch tegen Leopold Ukkel al met 4-0 gewonnen en vandaag deed ze er nog een schepje bovenop met 6-0.

  "We hebben het mooiste voor het laatste gehouden", zegt Felix Denayer over de achtste titel voor de club. "We beleefden een moeilijke seizoensstart, maar sinds de winterstop zijn we ongeslagen. In de halve finales en deze finale hebben we dan nog eens een waanzinnige prestatie geleverd."

  "Wij trainen niet alleen om punten te pakken in wedstrijden, maar ook om onze tegenstanders te domineren. Wij willen er over gaan en dat is precies wat we hier gedaan hebben."

  Foto's van de mannenfinale:

  Tweets: