• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanderbiest: "Morgen zal ik mij de kop in drinken"

  Voor Fred Vanderbiest is zijn laatste wedstrijd als Oostende-coach uitgedraaid op een pijnlijke vertoning. Oostende werd afgeslacht door Lokeren, dat met 6-1 won. "Ik heb mijn spelers gezegd dat ik hen niets kwalijk nam, want deze situatie is gecreëerd door mensen rond de ploeg", was Vanderbiest hard.

  "Ik wist dat dit kon gebeuren", opende Fred Vanderbiest zijn analyse bij Sporza. Vanderbiest neemt afscheid van Oostende, maar dat gebeurde niet meteen in stijl.

  "Als je ziet in welke omstandigheden we deze week getraind hebben en als je dan naar Lokeren moet, dan moet je hier rekening mee houden. Helaas was mijn gevoel goed, in negatieve zin."

  "Er is de laatste weken veel gebeurd, dingen die op alle vlakken heel zwaar waren. Voor de staf, de spelers, mezelf en de entourage. En het blijft maar duren. Dan moet je dat kunnen plaatsen en dan gaat dat iets makkelijker."

  "Het blijft maar duren": wat bedoelt Vanderbiest met dat zinnetje? "De onzekerheid blijft klagen. Ik weet waar ik aan toe ben, maar de anderen niet. Mijn spelers weten van niets. Wie zal er komen? 4,5 jaar werd alles tot in de puntjes geregeld en dat gebeurt nu niet. Dan neem je dat toch mee."

  Vanderbiest was mild voor zijn spelers, die weinig zin leken te hebben. "Sommige spelers laten hun frustraties zien. Ik was ook zo'n type. Dat is een menselijke reactie. Ik heb hen bij de rust gezegd dat ik hen niets kwalijk nam. Deze situatie is gecreëerd door mensen rond de ploeg."

  "Ik heb drie weken geleden al afscheid genomen van de club. Toen de berichten in de pers verschenen, wist ik genoeg. Ik zit lang genoeg in het voetbal om te weten hoe laat het was. Mijn gevoel zat ook niet meer 100 procent."

  "Nu de kop in drinken, maandag uitslapen"

  Op de vraag wat hij nu zou doen, klonk Vanderbiest wel erg cynisch: "Ik ga mij nu de kop in drinken en dat zal ik morgen ook doen. Maandag zal ik uitslapen, dan neem ik enkele dagen vakantie en daarna zal ik denken aan volgend seizoen."

  Tweets van Marc Coucke over de vertoning van Oostende: