• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tubeke krijgt z'n licentie: "Nooit getwijfeld aan goede afloop"

  Tubeke kan nu beginnen aan de voorbereiding van volgend seizoen.

  Het BAS heeft Tubeke vrijdagavond een licentie voor tweede klasse toegekend. "Er was geen enkele reden om ons de licentie te weigeren", reageert de voorzitter, die vol vertrouwen vooruitkijkt naar de toekomst en de competitiehervorming.

  Begin april kregen vijf tweedeklassers te horen dat hun licentie geweigerd was door de licentiecommissie van de voetbalbond. Alle vijf trokken ze naar het Belgisch Arbitragehof van de Sport (BAS). Antwerp, Seraing en WS Brussels kregen hun licentie, Eendracht Aalst niet. Tubeke was de laatste club die nog op een uitspraak wachtte.

  Gisteravond kwam dan het verlossende nieuws. "We hebben nooit getwijfeld aan een goede afloop", reageert voorzitter Raymond Langendries. "Een van onze vereiste documenten werd in eerste instantie te laat ingediend. Bij een herkansing hebben we dat document uiteraard wel aangeleverd en dus was er ook geen enkele reden om ons de licentie te weigeren."

  Vanaf het seizoen 2016-2017 telt tweede klasse slechts acht clubs. Daar wil Tubeke bij zijn. "We hebben zeker de middelen en bovendien mogen we dat ook sportief ambiëren, gezien onze resultaten van de voorbije twee seizoenen."

  17 clubs in tweede klasse

  Volgend jaar zullen er 17 clubs in tweede klasse spelen. Eendracht Aalst, Racing Mechelen en Woluwe-Zaventem kregen geen licentie en degraderen naar derde en Bergen is failliet. In de omgekeerde richting kunnen enkel Union Sint-Gillis, KMSK Deinze en Koksijde promoveren.