• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen: "Ik wil vooral Uran aan de roze trui helpen"

  Boonen: "Ik vind het leuk om hier in Italië te zijn."

  Tom Boonen verschijnt vandaag voor het eerst aan de start van de Giro. Van zenuwen heeft hij naar eigen zeggen geen last. "Ik wil Uran bijstaan en zelf een prijs pakken. De ploegentijdrit is alvast de eerste opdracht."

  De Tour en Vuelta mochten Boonen al eerder ontvangen, maar voor de renner is het de eerste deelname aan de Ronde van Italië. "Het is leuk om de eerste keer aan de start van de Giro te staan", vertelt hij aan Sporza. "Het is een aparte ervaring. Iedereen is heel erg enthousiast. Ik vind het leuk om hier te zijn."

  Met Rigoberto Uran hoopt Etixx Quick-step een gooi te kunnen doen naar de eindzege. Wat wordt er van Boonen verwacht? "Zoveel mogelijk Uran bijstaan en proberen een prijsje te pakken."

  "Of ik met een ritzege in het hoofd zit? Eerst en vooral morgen, die ploegentijdrit is heel belangrijk voor ons. We zijn niet met de sterkste ploeg hier, maar ik vind dat we toch moeten proberen om voor ritwinst te gaan. Het zal niet gemakkelijk worden maar we gaan er alles aan doen. Dat is de eerste taak voor mij."

  "Scoren op de Europese Spelen en het BK"

  Eerder verklaarde Boonen al dat hij hoopt de Giro uit te rijden. "Ik heb in het verleden in de Vuelta al vaak voortijdig moeten opgeven met het oog op het WK. Dat is altijd bizar, om af te stappen als je nog gezond bent."

  "Nu wil ik, als ik gespaard blijf van ziekte, toch graag finishen. Dan heb ik 21 dagen intensief gekoerst en hoop ik top te zijn in juni om te scoren op de Europese Spelen in Bakoe en op het BK."