• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Maleisische baas van Cardiff City biedt 5 miljoen euro op KV Kortrijk"

  Vincent Tan, toen hij Cardiff in het rood stak.

  Het lijkt erop dat KV Kortrijk na acht maanden zijn overnemer gevonden heeft. Volgens de Mediahuis-kranten heeft Vincent Tan een ernstig bod op de eersteklasser gedaan. "Sommige van onze bronnen beweren dat de deal al rond is", klinkt het.

  Volgens de Mediahuis-groep heeft KVK geen overnemer uit eigen land gevonden en is het Maleisische spoor van Vincent Tan momenteel het ernstigste. Die zou bereid zijn een som van vijf miljoen euro op tafel te gooien.

  "KVK stond aanvankelijk te koop voor 2 tot 3 miljoen euro, maar door de goeie prestaties dit seizoen is die waarde verhoogd", schrijven de kranten van de groep. "Sommige spelers zijn intussen meer dan een miljoen euro waard. Zo kwamen beide partijen uit op een bedrag van zo'n 5 miljoen."

  Vincent Tan is de man die die som zou ophoesten. Zijn naam doet bij u misschien een belletje rinkelen. De 63-jarige Tan is immers de excentrieke zakenman met een vermogen dat geschat wordt op meer dan 1 miljard euro. Hij vergaarde zijn fortuin als franchisehouder van hamburgerketen McDonald's in Maleisië en eigenaar van de nationale loterij.

  Tan nam vijf jaar geleden Cardiff City over, dat momenteel uitkomt in de Engelse tweede klasse. Hij veranderde de clubkleuren 2,5 jaar lang van blauw-wit naar rood-wit, omdat rood meer angst bij de tegenstander zou inboezemen en rood commercieel beter zou aanslaan op de Aziatische markt. Onder druk - naar zijn zeggen - van zijn moeder trok hij na 2,5 jaar zijn staart in en kreeg Cardiff weer zijn oorspronkelijke kleuren.

  "Geen commentaar"

  Of Tan nu ook KVK in handen krijgt, is de hamvraag. Volgens de Mediahuis-kranten zijn de onderhandelingen "vergevorderd". "Sommige van onze bronnen beweren dat de deal al rond is. KV Kortrijk houdt het op geen commentaar", klinkt het.