• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Holsbeeck: "Zondag wordt een oorlog"

  Van Holsbeeck: "De spelers zullen niet kraken onder de druk."

  Op de presentatie van Youri Tielemans' nieuwe contract kregen Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock en -manager Herman Van Holsbeeck natuurlijk ook vragen over Anderlecht-Club Brugge van zondag. En de twee toplui van de drievoudige kampioen weten dat het erop of eronder wordt, willen ze nog kans maken op de titel: "Maar we staan hier allemaal op scherp", schetst Van Holsbeeck de sfeer.

  Van Holsbeeck schuwt zelfs de zware woorden niet: "Zondag wordt het oorlog." Hij bedoelt daarbij niet dat de fair play even in de hoek gezet wordt. "We hebben gewoon geen recht meer op een fout. Zolang er een kans is op de titel, gaan we er vol voor."

  "De match op Charleroi was een heel belangrijke voor ons, maar deze wordt nog belangrijker."

  "Er zijn nog vier matchen, dat worden vier finales. Gelukkig spelen we nog drie keer thuis. Natuurlijk staan we onder druk, maar dat zijn we gewoon. De spelers gaan niet kraken."

  Van Holsbeeck pikt één speler eruit: "Mitrovic zal de volgende weken heel belangrijk worden, maar we staan hier allemaal behoorlijk scherp."

  Vanden Stock: "In Brugge bewezen dat we beter zijn"

  Roger Vanden Stock gelooft ook nog in een goeie afloop: "Voor het begin van Play-off I heb ik gezegd dat we minstens zeven van de tien wedstrijden moesten winnen om kans te maken."

  "We zitten aan drie op zes. Dus moeten we de resterende vier duels allemaal winnen. Zo simpel is het."

  "En natuurlijk geloof ik dat dat kan, anders moet je niet meer spelen. En lukt het, dan zal deze titel even mooi zijn als die van vorig jaar, die kwam ook onverwacht. En lukt het niet, dan zij het zo: we werden drie keer op rij kampioen, vergeet dat niet."

  De cijfers zeggen alvast dat het 17 jaar geleden is dat Club Brugge voor het laatst in Anderlecht kon winnen. Maar de cijfers zeggen ook dat van de vier onderlinge duels dit seizoen (bekerfinale inbegrepen) Anderlecht geen enkele kon winnen: twee keer gelijk en twee keer won Club.

  Vanden Stock (foto) is echter vertrouwvol: "In de bekerfinale ware wij niet de mindere van Club. En ons play-offduel in Brugge stelde mij gerust. Onze grootste titelconcurrent zo domineren in hun eigen stadion was zelden vertoond. We verloren dan wel, maar daar bewezen we dat we sterker zijn."