• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Topper Feyenoord-Vitesse wordt verplaatst naar maandag

  Feyenoord en Vitesse kunnen zondag hun duel niet afwerken.

  Omdat de Rotterdamse politie zondag stakingen plant, kan de veiligheid van spelers en supporters dan niet worden gewaarborgd. De Nederlandse bond, de clubs en de gemeente Rotterdam hebben beslist om de wedstrijd te verplaatsen naar maandag.

  De wedstrijd van zondag kondigde zich aan als een echte topper. Feyenoord staat derde in de Eredivisie, terwijl Feyenoord de vijfde stek bemant.

  De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (foto) voelt zich echter genoodzaakt om de wedstrijd zondag te verbieden. "De werkonderbrekingen van de politie zijn zowel voor als tijdens de wedstrijd, waardoor ik de veiligheid van de spelers en supporters niet kan waarborgen. Het is niet verantwoord om daar enig risico in te nemen."

  De verschillende betrokkenen gingen samen op zoek naar een alternatieve datum. Beide clubs kwamen vanochtend overeen om de wedstrijd maandagavond om 20 uur af te werken.