• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Standard viert zijn eerste titel in de BeNe League

  De speelsters van Standard bouwen een feestje op Sclessin.

  Standard is de nieuwe kampioen van de BeNe League. De vrouwenploeg van Standard won op de laatste speeldag makkelijk van PSV/FC Eindhoven met 2-0. In de eindstand heeft Standard twee punten meer dan FC Twente.

  Standard begon aan de laatste wedstrijd van het seizoen met een voorsprong van twee punten op Twente. Alleen bij een zege was het zeker van de titel. Dat had de thuisploeg goed begrepen, want Standard speelde een sterke eerste helft. Alleen een doelpunt ontbrak.

  In de tweede helft was het wel meteen raak. Sara Yuceil scoorde in de 46e minuut en Tessa Wullaert verdubbelde de score in de 65e minuut. In de andere wedstrijd won Twente met 1-2 van ADO Den Haag, maar Standard gaf het niet meer weg.

  Na twee keer vice-kampioen te zijn mag Standard zijn eerste titel vieren. Standard is meteen ook de laatste kampioen van de BeNe League, aangezien de vrouwencompetitie wordt opgedoekt.

  Feestje van Standard in Het journaal:

  Wullaert: "De titel is een mooi afscheid"

  Tessa Wullaert maakte het geruststellende tweede doelpunt voor Standard en mag zich ook topschutter noemen van de BeNe League. "Al drie jaar grijpen we op het nippertje naast de titel, maar dit seizoen is het zeker verdiend", zegt ze.

  "De titel is een mooi afscheid voor alle speelsters en de staf. Er was wel druk en stress voor deze match, maar we hebben het goed opgelost. In de eerste helft misten we nog de kansen, maar in de tweede helft scoorden we direct en hebben we het goed uitgespeeld."

  "Mijn goal was mooi en het is leuk om afscheid te nemen als topschutter. Het is mijn ambitie om naar het buitenland te gaan, maar eerst volgt nog een zwaar feestje."

  Felicitaties voor Standard Fémina: