• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Preud'homme: "Dit is één match van de vier, ze zal niet beslissend zijn"

  Michel Preud'homme gaf een ontspannen indruk op de persconferentie.

  Club Brugge begint zondag met een bonus van drie punten aan de topper tegen Anderlecht. Een nederlaag zoals op het veld van Standard zou Club heel slecht uitkomen. "We hebben niet meer geleerd uit ons laatste duel tegen Anderlecht, dan uit de bekerfinale of de duels in de reguliere competitie."

  De belangen zijn groot zondag. Twee uur voor de persconferentie van Michel Preud'homme in Brugge, zei Besnik Hasi op de persconferentie van Anderlecht dat paars-wit moet winnen.

  "Ik begrijp dat hij dat zegt" reageerde Preud'homme. "We naderen het einde van de play-offs. Anderlecht heeft een achterstand opgelopen en heeft dus geen krediet meer. Wij hebben ook al in deze situatie gezeten, maar op dit moment is het voor ons anders."

  "Wij moeten niets. Dit is één match van de vier, en ze zal niet beslissend zijn. We kunnen wel een heel goeie zaak doen door de voorsprong die we hebben op Anderlecht."

  Club Brugge won de vorige confrontatie in de play-offs tegen Anderlecht, maar de match in Jan Breydel gaf paars-wit wel een positieve impuls, merkte een journalist op.

  "Het is leuk als je een positieve impuls krijgt van een nederlaag", merkte Preud'homme fijntjes op. "We hebben niet meer geleerd uit die wedstrijd dan uit de bekerfinale of de andere onderlinge duels. Je leert alleen of de spelers de taken wel of niet goed uitvoeren."

  "Of stilstaande fases opnieuw de sleutel kunnen vormen? Elke ploeg heeft bepaalde kwaliteiten en daar werk je op. Maar ik merk dat Anderlecht aanvallend ook sterker wordt op stilstaande fases. In de play-offs hebben ze al veel indirect gescoord uit stilstaande fases."