• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Imke Courtois: "Titelstress stijgt bij Standard-vrouwen"

  Imke Courtois wil vanavond de BeNe League-kroon.

  Vanavond valt de beslissing in de derde en laatste editie van de BeNe League. Koploper Standard Fémina, dat 2 punten meer heeft dan achtervolger Twente, mag op Sclessin spelen in zijn zoektocht naar de titel. Standard moet winnen om zeker te zijn. Als het gelijk speelt en Twente wint, gaat de titel weer naar Enschede. Standard- speelster Imke Coutrois voelt de stress stijgen.

  Als Standard vanavond PSV/FC Eindhoven klopt, is het kampioen. Dat zou een bevrijding zijn voor de Luikse vrouwen, want de vorige twee seizoenen mocht Twente op de slotspeeldag de champagne laten knallen, in 2013 zelfs na een rechtstreeks duel met Standard.

  "Het is voor de derde keer op rij dat de beslissing op de laatste speeldag valt en de vorige twee keer is het niet goed afgelopen voor ons. Dat leeft echt in de groep", zegt Courtois bij Sporza.

  "We zijn al bijna geconditioneerd dat het fataal kan aflopen. De stress begint toch echt te stijgen en zeggen dat het verleden geen rol speelt, zou een leugen zijn."

  Maar deze keer staat Standard er wel uitstekend voor. Het won in de heenronde ook makkelijk tegen PSV/FC Eindhoven (1-5), dat nu vijfde staat. "Die uitslag zegt dat het een haalbare kaart is."

  "Maar het blijft wel een goed voetballende ploeg en het is eigen aan het spelletje dat je tegen zwakkere ploegen kunt verliezen. Daarom blijf ik toch maar voorzichtig in mijn uitspraken."

  "Het speelt ook mee dat het de laatste editie van de BeNe League is. Dat is wel jammer, want ik denk dat de vorige jaren de Belgische, en volgens mij ook de Nederlandse ploegen, veel van elkaar geleerd hebben."

  Spelen op Sclessin

  Voor de kampioenenmatch wijken de Standard-vrouwen uit naar Sclessin. "Het is een leuk initiatief dat we daar mogen spelen", zegt Courtois.

  "Het veld ligt goed, de zichtbaarheid is beter en het is makkelijker om fans naar het stadion te lokken. Het leeft ook bij de supporters. Ook speler Igor De Camargo zei me dat hij graag kwam kijken als hij vrij was. Normaal houdt hij wel woord."

  De wedstrijd is vanavond om 19.30u en alle abonnees van Standard kunnen een gratis ticket ophalen. Anderen betalen vijf euro aan de kassa.