• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hasi: "Geen ruimte meer om fouten te maken"

  Besnik Hasi: "We zijn klaar voor de laatste vier wedstrijden."

  Anderlecht moet zondag Club Brugge kloppen om het woord titel nog in de mond te kunnen nemen. Geen eenvoudige opdracht want Club verloor dit seizoen nog niet van de landskampioen. "We zijn klaar om er een oorlog op het veld van te maken", zegt trainer Besnik Hasi.

  Met een zege tegen Charleroi wist Anderlecht zich te handhaven in de titelrace. "Dat was cruciaal om in het zog van de twee leiders te blijven", zegt Hasi. "Het heeft ons een belangrijke mentale boost gegeven."

  Anderlecht volgt nu op vijf punten van leider AA Gent en op drie punten van Club Brugge. Een steek laten vallen, betekent dus een streep door de titelambities. "We weten dat we geen ruimte hebben om fouten te maken. We zijn klaar om de laatste vier wedstrijden te winnen en dan zien we wel wat de anderen doen."

  "Tegen Club moeten we vol voor de overwinning gaan. Er is geen andere weg. We zijn klaar om er een oorlog op het veld van te maken. Mentaal zijn we fris en mijn spelers zijn er klaar voor. Voor mij mag de wedstrijd al beginnen."

  Maar de statistieken spreken niet in het voordeel van paars-wit. De twee wedstrijden in de reguliere competitie eindigden op 2-2 en in de play-offs gaf Anderlecht de zege nog uit handen op het veld van Club.

  "We speelden toen een goede wedstrijd, maar kregen een mentale tik. Nu moeten we die lijn doortrekken, maar de match wel winnen", besluit Hasi. "Ik verwacht veel duels op het scherpst van de snee. Ik hoop dat wij ons voetbal kunnen brengen."