• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gougeard houdt medevluchters van zege in Duinkerke

  Alexis Gougeard sprintte naar de overwinning.

  De Fransman Alexis Gougeard (AG2R) heeft de derde etappe in de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam geschreven. Hij spurtte zijn medevluchters Julien Antomarchi en Carlos Ramirez nipt uit het wiel. Edward Theuns won de sprint van het peloton.

  De stralende zon wist de renners te verleiden tot snel aanvallend werk in de derde etappe. Op de eerste beklimming testte Edward Theuns meteen of leider Coquard bij de pinken was. Drie renners maakten van de verwarring gebruik om weg te snellen: Alexis Gougeard (AG2R), Julien Antomarchi (Roubaix) en Carlos Mario Ramirez (Colombia).

  Het peloton liet begaan en de drie avonturiers bouwden een maximale voorsprong van 8'40" uit. Olivier Le Gac (FDJ) had de vlucht gemist, maar probeerde toch nog bij de kopgroep te raken. Ook het peloton schoot te laat in actie.

  Met een veilige voorsprong in de laatste kilometers begonnen de koplopers naar elkaar te loeren. Gougeard weigerde nog werk op te knappen en dat loonde in de eindsprint. Hij was nipt sneller dan zijn landgenoot Antomarchi.

  Edward Theuns won de sprint van het peloton en blijft zo tweede in het klassement. Bryan Coquard mag morgen opnieuw vertrekken met de leiderstrui.

  Uitslag rit 3:

  1. Alexis Gougeard (Fra) 176 km in 4u15'29"
  2. Julien Antomarchi (Fra) z.t.
  3. Carlos Ramirez (Col) op 3"
  4. Edward Theuns op 14"
  5. Bryan Coquard (Fra) op 14"
  6. Roy Jans op 14"
  7. Raymond Kreder (Ned) op 14"
  8. Damien Gaudin (Fra) op 14"
  9. Michael Schwarzmann (Dui) op 14"
  10. Jevgeni Goetarovitsj (WRu) op 14"

  Stand na rit 3:

  1. Bryan Coquard (Fra) in 12u45'49"
  2. Edward Theuns op 12"
  3. Jevgeni Goetarovitsj (WRu) 18"
  4. Ignatas Konovalovas (Lit) 39"
  5. Bjorn Thurau (Dui) 40"
  6. Mads Pedersen (Den) 44".
  7. Steve Chainel (Fra) 44"
  8. Damien Gaudin (Fra) 49"
  9. Ralf Matzka (Dui) 55"
  10. Tim Declercq 1'01"