• home
 • video
 • pas verschenen

  Christian Benteke is Speler van de Maand in de Premier League

  Benteke scoorde aan de lopende band in april.

  Aston Villa-spits Christian Benteke scoorde in april vijf keer in vier Premier League-duels. Dat leverde hem de titel op van Speler van de Maand april in Engeland. Opvallend: Benteke is nog maar de derde Belg, na Fellaini en Vertonghen, die de prijs in de wacht sleept.

  Christian Benteke is bezig aan een indrukwekkende reeks in de Premier League. In de voorbije vijf duels scoorde hij maar liefst zeven keer. 

  Tegen Queens Park Rangers lukte de Rode Duivel een hattrick en vorig weekend loodste de 24-jarige spits zijn ploeg nog voorbij Everton met twee doelpunten. Ook in de gewonnen halve finale van de FA Cup was Benteke trefzeker.

  Aston Villa-trainer Tim Sherwood is blij voor Benteke. "Het leer tegen de touwen jagen, is de moeilijkste job in het voetbal. Als Benteke een kans creëert, scoort hij bijna altijd. We hopen dat hij zo kan voortdoen tot het einde van het seizoen."

  Benteke is de derde Rode Duivel die de trofee aan zijn prijzenkast mag toevoegen. Eerder werden ook Marouane Fellaini en Jan Vertonghen al Speler van de Maand in de Premier League.

  Nog een opvallende statistiek: Eden Hazard, nochtans Speler van het Jaar, Romelu Lukaku en Vincent Kompany werden nog nooit verkozen tot Speler van de Maand.