• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Charline Van Snick pakt brons en ticket voor Masters

  Charline Van Snick (archief) pakte haar vierde medaille op een Grand Slam.

  Charline Van Snick heeft de bronzen medaille veroverd op de Grand Slam Judo in Azerbeidzjan. In de kamp om de derde plaats van de -48 kg klopte ze de Française Aurore Climence. Zo is ze meteen zeker van deelname aan de IJF World Judo Masters.

  De Grand Slam van Bakoe in Azerbeidzjan was pas het tweede toernooi van het jaar voor Van Snick, maar daarin kon ze meteen een knappe prestatie op de tatami brengen.

  Onze landgenote won haar eerste twee kampen met ippon, maar ze greep nipt naast een ticket voor de finale. De Hongaarse Eva Csernovicki klopte haar in de halve finale met een yuko in de golden score.

  In de kamp om het brons was Van Snick wel weer op de afspraak. Ze had voldoende aan een strafpunt om de Française Aurore Climence te kloppen. Met het brons mag Van Snick deelnemen aan de IJF World Judo Masters eind mei in de Marokkaanse hoofdstad Rabat.