• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Youri Tielemans heeft voor 5 jaar bijgetekend op Anderlecht

  Tielemans zet zijn handtekening.

  Youri Tielemans heeft de daad bij het woord gevoegd. De talentrijke middenvelder had beloofd om op zijn achttiende verjaardag zijn contract bij Anderlecht te verlengen en dat heeft hij vanmiddag gedaan. Voor vijf seizoenen. "Ik wilde wachten met tekenen tot ik een man was", gaf Tielemans mee.

  Youri Tielemans draagt al sinds zijn vijfde het truitje van Anderlecht. Tielemans werd bestempeld als een van de goudklompjes van de Anderlecht-jeugd en maakte in 2013 zijn debuut voor het A-elftal.

  Tielemans groeide meteen uit tot een van de sterkhouders, al kende hij dit seizoen wel een mindere periode. Hoe dan ook, Tielemans staat in het scoutingsboekje van heel wat topclubs, maar rond Nieuwjaar liet Tielemans zelf weten dat hij op zijn 18e verjaardag zijn contract zou verlengen.

  Vandaag mag Tielemans 18 kaarsjes uitblazen en dat heeft de middenvelder gevierd met een nieuw en verbeterd contract van vijf seizoenen. Hij blijft dus in principe tot juni 2020 bij Anderlecht.

  "Ik wilde wachten met tekenen tot ik een man was", vertelde de 18-jarige Tielemans op een persmoment. "Dat vond ik belangrijk. Het is de juiste dag voor zo'n beslissing."

  "Ik voel me hier ook steeds beter. Ik heb intussen mijn vaste stek op het middenveld heroverd en daar ben ik zeer blij mee. Ik heb al belangrijke goals gemaakt de voorbije weken en ben ervan overtuigd dat ik Anderlecht aan de titel kan helpen."

  "Ik ben vanochtend om mijn rijbewijs gegaan"

  We zouden het bijna vergeten, maar Youri Tielemans is natuurlijk nog altijd student. Zijn middelbare schoolperiode zit er bijna op. "Mijn schoolwerk neemt nu nog een groot deel van mijn leven in beslag", legt Tielemans uit.

  "Ik denk dat ik volgend seizoen - als ik mijn diploma op zak zal hebben - veel vrijer zal kunnen zijn op het voetbalveld. Ik zal dan ook betere prestaties kunnen leveren."

  Voor de jarige Tielemans is het vandaag dus een dubbel feest. Heeft hij vandaag al gevierd? "Ik ben vanmorgen mijn rijbewijs gaan halen", gaf Tielemans mee. "Dat is het eerste wat ik gedaan heb vanochtend. Ik heb meteen zelf gereden en dat lukte best aardig."

  Vanden Stock: "We moeten nu "meneer" Tielemans zeggen"

  • Roger Vanden Stock (voorzitter): "We wensen Youri een fantastische carrière toe. We moeten nu "meneer" Tielemans zeggen, want Youri is nu volwassen. Maar hij blijft een "kind" van de club, van onze jeugdopleiding. Hij maakt al 13 jaar deel uit van onze club en dat verdient respect."
  • Herman Van Holsbeeck (manager): "Iedereen die binnen de jeugdacademie geholpen heeft om Youri te maken tot de man die hij vandaag is, moeten we bedanken. We hebben nooit getwijfeld aan het woord van Youri. Chapeau voor hem en zijn ouders, want zij zijn het voorbije jaar heel druk gesolliciteerd geweest."

  Tweet: