• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Voetbalwereld neemt afscheid van Gregory Mertens

  Afscheid van Gregory Mertens.

  Grégory Mertens is vanmiddag in Zemst begraven. De Lokeren-verdediger overleed vorige donderdag op 24-jarige leeftijd, nadat hij enkele dagen eerder in elkaar was gezakt tijdens een beloftematch.

  De afscheidsplechtigheid van Grégory Mertens werd bijgewoond door honderden familieleden, vrienden en collega's. Ook onder meer bondsvoorzitter François De Keersmaecker, Anderlecht-coach Besnik Hasi en Mertens' ex-ploegmaats van Cercle Brugge kwamen hun medeleven betuigen.

  Ludo Kums, die de trainer was van Mertens toen hij elf jaar was, zei dat hij nu een "enorme leegte" achterlaat, maar de "verbondenheid van deze week was ongelooflijk aangrijpend en puur". "Je blijft dan ook aanwezig op alle voetbalvelden en in elk voetbalhart", klonk het.

  Op het einde van de dienst werd er een filmpje gespeeld waarin Mertens werd getoond als entertainer van zijn ploegmaats. Daarna volgde een staande ovatie.

  Na afloop zei ex-Cercle-coach Lorenzo Staelens dat Greg "nooit vergeten gaat worden". Bondsvoorzitter De Keersmaecker noemde de gebeurtenissen "intriest". "Maar het was een prachtige dienst en ik was aangedaan door de warmte die rond die jongen hing, met veel vrienden en een uitgebreide familie", zei De Keersmaecker.

  Enkele foto's van de begrafenis van Gregory Mertens