• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Verheyen: "Guardiola had gelijk: Messi is onstopbaar"

  Messi besliste de match.

  Voetbalanalist Gert Verheyen was gisteren in Camp Nou onder de indruk van de clash tussen Barcelona en Bayern in de halve finales van de Champions League. "De match loste de verwachtingen in, maar 3-0 vind ik overdreven. Dat had Bayern niet verdiend. Ik denk niet dat ze dat nog kunnen rechtzetten."

  Het niveau in Bayern-Barcelona was hoogstaand. "Ja, de verwachtingen werden absoluut ingelost, ook al leek het erop dat het bij 0-0 zou blijven", zegt Verheyen. "Dat het dan nog 3-0 werd, vind ik een beetje overdreven. Dat had Bayern niet verdiend."

  "Bayern-coach Guardiola begon met drie verdedigers, maar dat was een beetje bluffen volgens mij. Ik denk niet dat het zijn plan was om dat 90 minuten vol te houden, maar hij wilde laten zien dat hij dat aandurfde. Na de eerste grote kans zette hij het wel om."

  "Bayern begon goed aan de tweede helft en was ook op het vlak van veldspel en balbezit evenwaardig. Maar dan zie je dat in het geheel van topspelers en in zo'n match de echte grote spelers daar nog boven staan. Dat mag je wel zeggen van Messi en Neymar."

  "Guardiola had voor de match al gezegd dat Messi onstopbaar is als hij dat wil. Daar heeft hij gelijk in gekregen."

  "Je weet als je tegenover Messi, Suarez en Neymar staat dat het op elk moment kan gebeuren. En na de 1-0 zakte het in elkaar bij Bayern en op het einde geven ze het behoorlijk weg. Ik denk niet dat ze 3-0 kunnen ophalen, neen."