• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Uytterhoeven roept KVM-fans op om in te tekenen op obligatielening

  Achter de Kazerne wordt gerenoveerd.

  KV Mechelen heeft een oproep gelanceerd aan zijn fans om mee te investeren in de renovatie van het stadion. De KVM-supporters kunnen intekenen op een obligatielening, die 3,5 miljoen euro moet opbrengen.

  Mark Uytterhoeven, ex-sportjournalist en KV Mechelen-supporter, is het gezicht van het promofilmpje op de site van KV Mechelen. "De renovatie van ons stadion kost 9,1 miljoen euro", legt Uytterhoeven uit.

  "4 miljoen halen we bij privé-investeerders, 850.000 euro komt van KV Mechelen zelf, 750.000 euro halen we uit subsidies en 3,5 miljoen euro komt uit een obligatielening."

  KV Mechelen-supporters kunnen op die obligatielening intekenen vanaf 1.000 euro. "Zeven jaar lang krijg je dan 4,25 procent bruto-intresten op je investeringen", geeft Uytterhoeven mee. "De intresten worden gefinancierd dankzij de extra inkomsten van het vernieuwde stadion."

  Ook de Raad van Bestuur van KV Mechelen draagt zijn steentje bij. Zij zouden al voor 700.000 euro ingetekend hebben op de obligatielening.