• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Proto moet misschien toch wedstrijd tegen Club Brugge missen

  Morgen weet Silvio Proto of hij een speeldag geschorst wordt.

  De Geschillencommissie had Anderlecht-doelman Silvio Proto eergisteren vrijgesproken voor zijn tackle op Teddy Chevalier, maar het Bondsparket gaat daartegen in beroep. De Geschillencommissie Hoger Beroep spreekt zich morgen uit over de zaak. "We moeten nu zwijgen en antwoorden op het veld", reageert Anderlecht.

  Het begint stilaan een soap te worden. Wordt Silvio Proto al dan niet geschorst voor zijn tackle op KV Kortrijk-spits Chevalier?

  Nadat de Geschillencommissie de Anderlecht-doelman eergisteren in eerste aanleg had vrijgesproken, ging het Bondsparket van de Belgische voetbalbond in beroep. De zitting van de Geschillencommissie Hoger Beroep is morgen om 12u30. Proto wordt dan verwacht om zich te verdedigen tegen een nieuwe vordering tot schorsing.

  Als de Geschillencommissie Hoger Beroep het Bondsparket volgt, zal Anderlecht het alsnog zonder Proto moeten doen in de belangrijke thuiswedstrijd van komende zondag tegen Club Brugge.

  "Wat kunnen we hiertegen doen", reageert Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck geschokt. "We moeten nu vooral zwijgen en antwoorden op het veld. Door het hele gedoe staan we extra scherp. Maar het is natuurlijk niet ideaal dat Proto drie dagen voor de wedstrijd nog voor de commissie moet verschijnen."

  Over de kritiek op de Reviewcommissie: "Het is eigenaardig. De Reviewcommissie heeft haar belang, maar de manier waarop zij nu vervolgt, is slecht voor iedereen. De Reviewcommissie moet volgend seizoen opnieuw uitgevonden worden, want zoals het nu werkt, is het niet correct."

  En er speelt nog een factor mee: "Wat mij vooral ook stoort in dat hele circus van de voorbije weken rond de reviewcommissie  is dat bepaalde mensen het voorstellen alsof Anderlecht op de bond bepaalt wat er gebeurt. Wat totaal onwaar is."