• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Opnieuw zorgen om het hart van Lodewyck: geen Giro

  Klaas Lodewyck moet nu drie weken rusten.

  Klaas Lodewyck zal niet deelnemen aan de Giro. De renner van BMC, die vorig jaar een hartoperatie onderging, mag niet starten van de dokter omdat er mogelijk opnieuw een probleem is met zijn hart. "Ik ben enorm ontgoocheld", zegt Lodewyck.

  Klaas Lodewyck werd vorig jaar door de bekende cardioloog Pedro Brugada geopereerd omdat hij last had van hartritmestoornissen. Nadien mocht hij opnieuw fietsen, maar zijn voorjaar ging in rook op door een gebroken sleutelbeen. Zijn gedwongen forfait voor de Giro is een nieuwe klap.

  "Dit is een grote verrassing voor mij", zegt Lodewyck. "Ik ben enorm ontgoocheld. In de Tour de Yorkshire liep alles op wieltjes. Ik voelde me elke dag sterker, waardoor ik het gevoel had dat ik een goeie Giro kon rijden."

  Maar bij een routineonderzoek woensdag zouden er toch weer problemen aan het licht gekomen zijn. "Op basis van dat onderzoek heeft de cardioloog Klaas afgeraden om een rittenwedstrijd van drie weken te rijden", zegt BMC-dokter Max Testa.

  "Klaas moet nu drie weken relatieve rust houden en dan wordt hij opnieuw onderzocht. Daarna zullen we kijken of en wanneer hij opnieuw mag koersen. BMC is het helemaal eens met de keuze om Klaas aan de kant te houden. Dit is voor hem de beste beslissing."

  Amaël Moinard zal nu Klaas Lodewyck vervangen in de Giro. De Fransman was in zijn thuisland met vakantie, samen met zijn familie. "De eerste dagen zullen zwaar worden, maar daarna hoop ik me eens te kunnen tonen", aldus Moinard, die voor de derde keer aan de start van de Giro komt.