• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lierse steunt Cercle bij BAS in zaak tegen Pro League

  Lierse en Cercle willen Moeskroen uit de Pro League.

  Het blijft procedures regenen in de Jupiler Pro League. Dit keer trekken Cercle Brugge en Lierse naar het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) in een poging om Moeskroen uit de Pro League te krijgen.

  Cercle Brugge en Lierse tekenden vorige maand beroep aan bij het BAS tegen de licentie van Moeskroen. Volgens de twee clubs was het dossier van Moeskroen ongeloofwaardig. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Moeskroen, dat op zijn beurt Lierse en Cercle aanklaagde voor de rechtbank van Doornik.

  Maar volgens de statuten van de Pro League is het verboden om burgerrechtelijke procedures op te starten. Daarom vroegen Cercle en Lierse op de vorige Algemene Vergadering om Moeskroen te laten verwijderen uit de Pro League, maar daar werd niet op ingegaan.

  Cercle en Lierse zoeken daarom nu hun heil bij het BAS om Moeskroen - dat intussen dankzij datzelfde BAS wel zeker is van een licentie - alsnog uit de Pro League te krijgen. Cercle had eerder al aangekondigd naar het BAS te stappen, Lierse volgt nu.

  "We hebben zo de mogelijkheid om indien nodig aanvullende argumentatie bij te brengen. Lierse komt hiermee meteen ook tegemoet aan de belofte tussen Cercle en onze club om af te maken wat we zijn begonnen, los van elke sportieve prestatie", aldus Lierse.