• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Guardiola: "Jammer van die 3-0, bij 2-0 hadden we nog opties"

  Pep Guardiola baalt: "Bij 1-0 verloren we de motivatie."

  De vrees vooraf van Bayern-coach Pep Guardiola ("een Messi in topvorm is niet af te stoppen") is uitgekomen. Met twee goals en een assist zette de Argentijn Barcelona goed op weg naar de finale. "Messi is van een andere dimensie", loofde Barça-coach Luis Enrique. "Maar de kwalificatie is nog niet binnen."

  Pep Guardiola laat Bayern spelen zoals zijn ex-team Barcelona en hij won gisteren ook het pleit qua balbezit (53% tegen 47%), maar veel schoten de Duitsers daar niet mee op. Er was niet een schot tussen de palen.

  "We wilden de bal controleren en ons spel spelen. Voor de rust speelden we ook goed, maar na de 1-0 verloren we onze motivatie", doet de coach zijn verhaal.

  "De derde goal is echt jammer, bij 2-0 kunnen we het resultaat nog rechtzetten, bij 3-0 is dat al veel moeilijker."

  "Maar ik feliciteer Barcelona met heel mijn hart. Het was ook niet alleen Messi, Barcelona is een heel goed team en alle spelers zijn heel goed."

  "De beste manier om hen te controleren is door de bal te hebben. Dat hebben we geprobeerd. Ik ben trots op mijn team en mijn spelers. We hebben al drie maanden problemen, maar toch zijn we zover geraakt. Ik kan niemand iets verwijten."

  Enrique: "Messi was aanvallend én verdedigend sterk"

  Zijn collega-coach van gisteravond, Luis Enrique, is een vriend en ex-ploegmaat van Guardiola. Hij weet waarom zijn team won: "Wij creëerden veel meer kansen dan onze tegenstander en in een geweldig slotkwartier beslisten we de match."

  Enrique beschikt natuurlijk wel over Messi: "Hij is van een andere dimensie. Maar naast wat hij aanvallend betekende, moet je ook eens kijken hoeveel hij liep om te verdedigen."

  "Wij proberen altijd en overal met dezelfde filosofie te spelen, wie ook de opponent is. We wisten wat Bayern kon en hoe ze hun tactiek kunnen bijsturen."

  "Mijn team speelde goed en naast de kans voor Lewandowski kan ik me geen andere Duitse herinneren. Dat betekent dat wij efficiënt waren en we hoog op het veld de bal konden heroveren, wat onze bedoeling is."

  "Dit is een indrukwekkend resultaat, maar de match was het grootste deel in evenwicht. De kwalificatie is nog niet binnen, het wordt dinsdag nog heel moeilijk in München. In het voetbal kan alles gebeuren, zie maar naar de 6-1 van Bayern tegen Porto. We gaan niet speculeren en spelen de return ook om te winnen."

  En wat zegt Messi zelf?

  De held van de avond hield zoals altijd de voeten op de grond: "Niemand blijft onbewogen bij al die lof."

  "Maar ik wil vooral terug naar huis om mijn vrouw en mijn zoon te zien. Mijn zoontje, die al in zijn bed moet liggen... Mijn familie is belangrijk, altijd, in de goede en slechte momenten."

  Driekwart van de match hielden Bayern en Neuer het slot op de deur, maar toen scoorde Messi twee keer op korte tijd. "Neuer is een fenomenale doelman. Dat toonde hij in die een-tegen-een met Suarez."

  "Het was belangrijk om te scoren, want Bayern is een heel goed team dat graag de bal heeft. In de terugmatch zullen ze heel sterk zijn."

  Net als zijn coach spreekt hij nog niet van de finale: "In Duitsland voetballen is nooit makkelijk. We hebben thuis gedaan wat we moesten doen en dat moeten we daar ook doen."