• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Astana bindt goudhaantje Fabio Aru langer aan zich

  Fabio Aru heeft het naar zijn zin bij Astana.

  Fabio Aru heeft zijn contract bij Astana verlengd. De 24-jarige Italiaan, de kopman van Astana in de komende Giro, blijft nu tot eind 2017 bij het Kazachse team.

  Fabio Aru brak vorig seizoen helemaal door met een derde plaats in de Giro. De Italiaan won ook één etappe in de ronde van zijn land. Ook in de Vuelta presteerde het jonge talent van Astana sterk. Hij werd vijfde in de eindstand en won twee ritten.

  Bij Astana zijn ze dan ook tevreden dat hun goudhaantje tot eind 2017 bij het team blijft. "Fabio is nog maar 24 en heeft nog veel mooie jaren voor zich. Hij wordt nog elke wedstrijd sterker en leert veel bij van de ervaren jongens in de ploeg", zegt Astana.

  "Hij heeft al drie ritzeges in een grote ronde op zijn palmares en we kijken uit naar zijn prestaties in de komende Giro en de Vuelta. En wie weet kan hij in 2016 wel aan de zijde van Vincenzo Nibali rijden in de Tour."