• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  André Greipel: "Ik wil opnieuw een etappe winnen in de Giro"

  André Greipel (archief) wil zijn derde rit winnen in de Giro.

  André Greipel, de Duitse topsprinter van Lotto-Soudal, staat zaterdag aan de start van zijn eerste Giro sinds 2010. Hij steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. "De Giro rijden heeft iets speciaals."

  Voor André Greipel wordt het zijn derde Giro-deelname. In 2008 en 2010 won hij steeds één rit in de Ronde van Italië. De voorbije vier jaar paste Greipel voor de Giro, maar nu is hij weer van de partij.

  "Dit jaar hebben we ervoor gekozen om mijn programma wat aan te passen. Deze Giro-deelname kadert daar in. In Italië koersen heeft iets speciaals. De Giro heeft iets wat andere wedstrijden niet hebben. De atmosfeer, het eigen karakter en de etappeprofielen zijn uniek."

  Greipel is niet van plan om een figurantenrol te spelen in Italië. "Natuurlijk kom ik met ambitie aan de start. Ik wil opnieuw een etappe winnen. Er wordt gezegd dat er dit jaar heel wat meer sprintkansen zijn, maar meer dan vijf massasprints tel ik niet. "

  "Daarnaast hebben we met Van den Broeck en Monfort twee jongens met verwachtingen voor het algemeen klassement. Het wordt zaak om een goed evenwicht te vinden. We hebben een ploeg die in elk type etappe iets kan betekenen."