• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wiggins: "Geen kwestie of ik het uurrecord breek, maar met hoeveel"

  "Ik heb een afstand van 55 kilometer in mijn hoofd."

  Op 7 juni is Bradley Wiggins de volgende in het rijtje die een aanval waagt op het werelduurrecord. De Brit loopt over van vertrouwen. "Het klinkt misschien verschrikkelijk, maar ik zou het bij wijze van spreken morgen al kunnen verbeteren."

  Dat Bradley Wiggins veel zelfvertrouwen heeft, hoeven we u niet meer te vertellen. Maar het blijkt nog eens in een interview dat de Britse hardrijder gaf aan de Engelse krant The Times.

  Op de vraag of Wiggins zal kunnen tippen aan de 52,937 kilometer van zijn landgenoot Alex Dowsett antwoordt hij snel en gevat.

  "Het is niet de vraag of ik beter kan, maar hoeveel beter ik kan", zegt de 35-jarige Wiggins. "Het kan misschien verschrikkelijk klinken, maar ik denk dat ik het record morgen al scherper zou kunnen stellen."

  "Ik wil het record niet alleen verbeteren, ik wil het zo ver mogelijk buiten het bereik van andere renners brengen. Ik heb een afstand van 55 kilometer in mijn hoofd. Ik denk dat dat realistisch is. Als dat lukt, zal het record een jaar of 20 standhouden."

  Wiggins kijkt hoegenaamd niet op tegen de saaie rondjes op de olympische wielerpiste in Londen. "Ik zie dit niet als een zwaardere opgave dan de Ventoux beklimmen om een goeie plaats in de Tour te bemachtigen."

  "Ik zie niet in waarom het zwaarder zou zijn dan drie weken geconcentreerd rond te rijden om de Tour te winnen of aan de start te komen van een olympische koers met de zware verwachtingen dat je hoe dan ook goud zult winnen. Ik heb die stresssituaties allemaal meegemaakt, ik weet wat me te wachten staat."

  Toch ziet Wiggins nog enkele uitdagingen. "Omgaan met de warmte en het juiste tempo onderhouden terwijl het publiek je opjut: ik kijk er echt naar uit."