• home
 • video
 • pas verschenen

  Vriendin van Depoitre: "Reviewcommissie bestaat uit clowns"

  Depoitre met zijn vriendin Shana Sonck op het Gala van de Gouden Schoen.

  De Geschillencommissie heeft Laurent Depoitre twee wedstrijden geschorst in volle titelstrijd. De aanvaller van AA Gent heeft daar in de media niet op gereageerd, zijn vriendin Shana Sonck doet dat wel als columniste van Het Laatste Nieuws: "Ik vind dit schandalig."

  "Kan iemand mij eens uitleggen op basis waarvan de Reviewcommissie spelers uitkiest om te vervolgen? Want er zijn de voorbije weken veel fouten gebeurd die niet vervolgd werden. Die gemene schop van Vanden Borre op Simon bijvoorbeeld. Ik snap het niet", schrijft Sonck in HLN.

  "Net zoals ik niet begrijp waarom Proto en Carcela gisteren vrijuit gingen en Laurent niet. Bestaan er dan geen duidelijke regels? Op basis van wat wordt een speler wel of niet bestraft? Kan iemand mij dat eens uitleggen?"

  "Eerlijk: ik vind het schandalig. Wat nu gebeurt, is pure willekeur. Ik heb het gevoel dat Laurent geviseerd wordt. Komaan: als Proto niet gestraft wordt voor die fase met Chevalier, waarom Laurent dan wel?"

  "Op de beelden kun je duidelijk zien dat Laurent ongelukkig op het scheenbeen van zijn tegenstander terechtkwam. Laurent was te laat: een jammerlijke overtreding, meer niet. Ik ging ervan uit dat het bondsparket (dat het schorsingsvoorstel doet, red) mild zou zijn, maar blijkbaar niet. Onbegrijpelijk."

  "Commissie bestaat uit clowns"

  "Geloof me: we lopen hier thuis alletwee gefrustreerd rond. "Ik ben gedegouteerd", zuchtte Laurent toen hij terugkwam van de zitting in Brussel. "De Reviewcommissie bestaat uit een verzameling clowns." Ik begrijp zijn frustraties, want dit komt hard aan. Laurent zal hoogstwaarschijnlijk de topper tegen Club Brugge van volgende week missen, hé. Pfff, het is niet fair. Ik pleit voor een nieuw en rechtvaardig systeem waarin iedereen gelijk is voor de wet, want nu heerst er willekeur. Een schande."

  Depoitre heeft onderstaande tweets geretweet: