• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Nu begrijp je waarom we ons geen titelkandidaat noemen"

  AA Gent speelt vrijdagavond tegen Charleroi.

  AA Gent is de eerste titelfavoriet die op de zevende speeldag van Play-off I in actie komt. De competitieleider speelt vrijdag gastheer voor Charleroi, volgens coach Hein Vanhaezebrouck "de moeilijkste tegenstander". "Iedereen verwacht dat we hen kunnen kloppen, maar dat is niet eenvoudig", zegt Vanhaezebrouck.

  Hein Vanhaezebrouck wou het niet hebben over de schorsing van Laurent Depoitre. "Ik heb een visie, maar ik zal die niet delen", was de korte boodschap van de AA Gent-coach bij Sporza. Hij had nog wel één ironische sneer: "Nu begrijpt iedereen wellicht waarom wij onszelf geen titelkandidaat noemen."

  Waarna hij overging tot de orde van de dag: "We moeten ons focussen op het voetbal en zorgen dat we vrijdag tegen Charleroi klaar zijn."

  Over de titelstrijd had Vanhaezebrouck gelukkig meer te vertellen. "We proberen Charleroi, onze moeilijkste tegenstander, een eerste keer te verslaan. Daar zijn we dit seizoen al drie keer niet in geslaagd."

  "Iedereen verwacht dat we Charleroi zullen kloppen, maar dat is niet eenvoudig. Cijfers liegen nooit. We halen heel goeie resultaten tegen de topteams, maar niet tegen Charleroi. Als we die klip kunnen omzeilen, dan zijn we bijna zeker van de derde plaats. Misschien kunnen we daarna beginnen te focussen op meer."

  "Meer", bedoelt Vanhaezebrouck dan de titel? Of wil AA Gent die term nog altijd niet in de mond nemen? "Dat heeft er niets mee te maken. De media willen dat graag", repliceert Vanhaezebrouck.

  "Wij willen iedere wedstrijd winnen. Als we dat tegen Charleroi doen, dan lijkt het mij logisch dat we dan in de resterende wedstrijden voor een maximaal aantal punten gaan."

  "Of dat voldoende zal zijn om helemaal bovenaan te blijven, dat moeten we afwachten." Eén ding is zeker: als Gent nog vier keer wint, dan is het kampioen. "Dat is een zekerheid als een koe", lacht Vanhaezebrouck.

  "Hopelijk laten de andere spelers iets extra's zien"

  Naast de geblesseerde/geschorste Laurent Depoitre mist AA Gent vrijdag ook de geschorste Benito Raman. Kopzorgen voor Vanhaezebrouck? "Depoitre is belangrijk, maar niet onvervangbaar. Pedersen wordt ook stilaan weer de oude. Met hem moet het ook perfect lukken."

  "We missen twee offensieve spelers, maar we hopen dat de anderen iets extra's laten zien. We hebben nog verschillende offensieve pistes die we kunnen gebruiken. We hebben opties. In die zin mogen we onze voet naast die van Club, Standard en Anderlecht zetten."