• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van den Broeck: "Vertrek met goed gevoel naar de Giro"

  Lotto-Soudal is vanochtend afgereisd naar San Remo voor de start van de Giro. Sporza peilde bij Marc Sergeant en Jurgen Van den Broeck nog snel even naar de ambities. "Ik mik op een plaats in de top 10", zegt Van den Broeck, wiens vertrouwen een boost kreeg in Romandië.

  De Giro is dit seizoen het hoofddoel van Jurgen Van den Broeck, die op advies van de ploeg de Tour links laat liggen. "Ik ben blij dat ik opnieuw naar de Giro mag, ik heb er altijd graag gereden. Ik heb altijd gezegd dat ik nog eens wilde terugkeren naar de Giro", vertelt Jurgen Van den Broeck aan Sporza.

  "Ik sta hier met een goed gevoel. De Ronde van Romandië was voor mij een bevestiging van het goede gevoel dat ik al had, maar ik heb mezelf wel verbaasd in de afsluitende tijdrit (Van den Broeck werd vierde, red)."

  "Dat lukte de laatste jaren niet echt goed, dus die vierde plaats had ik totaal niet verwacht. Het is wel heel plezant. Als je in een tijdrit voluit kunt gaan, is dat een bewijs dat de conditie goed is. Ik voelde me elke dag beter en ben echt met een goed gevoel weer naar huis gekomen."

  "In de bergen kwam ik nog iets tekort, maar daarover maak ik me geen zorgen. De mannen die in de Giro meedoen voor het klassement zijn altijd iets minder in de ronde ervoor. Ik heb er alles voor gedaan en ben er klaar voor."

  "Er is minder aandacht dan voor de Tour, dan ben je meer op je gemak. Ik ga voor een plaats in de top 10. Achter de topfavorieten Contador, Aru en Porte is alles mogelijk. Ik wil meegaan met de besten en dan zien we wel. En misschien kan ik wel eens profiteren van de rivaliteit tussen de toppers om een ritzege mee te graaien."

  Sergeant: "Ben benieuwd naar wat Vervaeke zal laten zien"

  Lotto-Soudal-manager Marc Sergeant kijkt ook uit naar de prestaties van zijn kopman Jurgen Van den Broeck. "Ik verwacht een goed klassement van hem, net als van Monfort. En met Greipel mikken we ook op een of meerdere ritzeges", vertelt Sergeant.

  "Ik denk dat Jurgen een hele goeie voorbereiding gehad heeft. Met zijn vierde plaats in die tijdrit in Romandië, wat toch niet echt zijn ding is, heeft hij laten zien dat hij er klaar voor is. Een paar jaar werd altijd gezegd dat Jurgen in de Giro misschien hoger kon eindigen dan in de Tour. Dat zullen we nu zien."

  "Jurgen is gretig en liet ook al vallen dat hij nog eens graag een zege zou pakken. Laat ons dat hopen. Het klassement en een ritoverwinning zijn combineerbaar. We hebben een toptienplaats vooropgesteld, maar als daar nog een ritzege zou bij komen, is dat geweldig."

  "Ik vind het goed dat hij nu pas aan het komen is, dat hij er niet te vroeg staat. Drie weken is lang en de hoofdbrok zit in de derde week. In het begin moet hij proberen om mee te gaan met de besten. Als het moment er is om toe te slaan, moet hij maar eens proberen ervoor te gaan."

  "We komen met een goeie ploeg aan de start. Ook Greipel krijgt een paar kansen, maar er zijn weinig topsprinters aanwezig, dus het wordt moeilijk om ze altijd samen te houden. Ik ben ook benieuwd naar wat Vervaeke (foto) - een enorm talent bergop - gaat doen in het hooggebergte. Ik wil hem samen met Monfort wel eens in een groep zien die strijdt om de dagzege."