• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Union vecht competitiehervorming aan bij rechtbank

  Union is niet gelukkig met de nakende competitiehervorming.

  Kersvers tweedeklasser Union zet zijn strijd tegen de competitiehervorming voort. De club daagt de Belgische Voetbalbond, de Pro League en de Nationale Voetballiga (vertegenwoordiger tweedeklassers) voor de rechter.

  De Pro League kondigde eind april een grondige competitiehervorming aan in eerste en tweede klasse. De tweede klasse zal vanaf 2016-2017 slechts acht clubs tellen in plaats van de huidige 18.

  Om te bepalen welke tien clubs naar derde klasse zakken, zal de Belgische voetbalbond een berekening maken van het gemiddeld aantal behaalde punten door de tweedeklassers in de laatste drie seizoenen. Voor Union zal er slechts één seizoen in tweede klasse meegerekend kunnen worden en dat vindt de club onrechtvaardig.

  Nadat Union eerder al bij de UEFA zijn beklag gedaan had, trekt de club nu ook naar de rechtbank. Union spant een rechtszaak aan tegen de KBVB, de Pro League en de Nationale Voetballiga. Komende vrijdag komt de zaak voor in kort geding aan de rechtbank van eerste aanleg in Brussel.