• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Spaanse voetbalbond legt competitie stil vanaf 16 mei

  Barcelona staat momenteel op kop in Spanje.

  Heibel in Spanje: door een dispuut over een nieuwe wet heeft de Spaanse voetbalbond (RFEF) alle wedstrijden vanaf 16 mei opgeschort. De maatregel van de RFEF heeft onder meer invloed op de laatste twee speeldagen van de Primera Divsion.

  De Spaanse voetbalbond is het niet eens met een nieuwe wet die vorige week bekrachtigd werd door de Spaanse regering. De bewuste wet moet zorgen voor meer evenwicht in de Spaanse eerste en tweede klasse, door de tv-gelden beter te verdelen.

  De maatregel heeft de steun van de Liga van Profclubs (LFP), maar de Spaanse bond en de spelersvakbond liggen dwars. Uit protest zullen alle competities voor onbepaalde duur worden stilgelegd vanaf 16 mei.

  De bond noemt de nieuwe wet een gebrek aan respect en is vooral ongelukkig omdat ze niet voldoende gehoord is in de zaak. Als de RFEF voet bij stuk houdt, worden onder meer de laatste twee speeldagen in de Primera Division uitgesteld. "Maar we blijven wel openstaan voor dialoog", laat de RFEF weten.