• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Freezzz Beezzz uit Brugge hebben de beste frisbeespelers van België

  De jongens van Brugge winnen het BK.

  Kent u ultimate frisbee? De sport van de fairplay zonder scheidsrechter? De sport vol actie en emotie? Bekijk hier het verslag van de finale om de Belgische titel, gewonnen door de jongens van Freezzz Beezzz uit Brugge.

  In de Gentse Blaarmeersen werd vorige week gestreden voor de Belgische titel. In een spannende finale kon het Brugse team Freezzz Beezzz met zijn jeugdige enthousiasme en snelle en risicovolle spel titelverdediger Gentle Open opzijzetten.

  Vijfvoudig Belgisch kampioen Gentle uit Gent moest buigen voor een jonge ploeg die na meer dan een decennium terugkeert op het hoogste schavotje.

  De beste drie ploegen uit de Belgische outdoorcompetitie - Freezzz Beezzz, Gentle en Jetset (Leuven) - spelen op 29 en 30 augustus het Europese Club Champs Tournament, ook op de Blaarmeersen in Gent.

  "De sport van de fairplay"

  Ultimate frisbee is volgens de beoefenaars met ruim 1.000 actieve spelers de snelstgroeiende teamsport in België en "de sport van de fairplay". Er komt geen scheidsrechter aan te pas. Er zijn competities voor outdoor, indoor en beach. Info vindt u op de website van de Vlaamse federatie: www.vluff.be.

  Het filmpje over het BK:

  Tweets: