• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Coquard klopt Theuns in opener van Vierdaagse van Duinkerke

  Edward Theuns grijpt net naast de ritzege.

  Bryan Coquard (Europcar) heeft de eerste rit in de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. De Fransman vloerde Edward Theuns (Topsport Vlaanderen) in een sprint met z'n drieën. Coquard is uiteraard ook de eerste leider.

  Het peloton zette vandaag koers naar Orchies en dat kan maar één ding betekenen: kasseien. De weersomstandigheden waren ook niet al te best, waardoor het een lastige openingsetappe werd.

  De ontsnapping van de dag met onder meer Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen) werd ruim op tijd gegrepen en dus was er nog genoeg tijd voor een nieuwe aanval. Edward Theuns (Topsport Vlaanderen) kon een kloofje slaan met twee gezellen.

  Het trio vooraan kreeg wat later het gezelschap van een kwartet, met Coquard (Europcar) en Goetarovitsj (Bretagne) als belangrijkste namen. Goetarovitsj verspeelde zijn kansen door een lekke band en op de laatste kasseistrook van de dag, op iets meer dan een kilometer van de aankomst, konden Theuns, Coquard en Konovalovas zich losrukken.

  Theuns ging als eerste aan in de sprint, maar werd nog makkelijk gepasseerd door Bryan Coquard. De snelle Fransman van Europcar vertrekt morgen in de leiderstrui. Topsport Vlaanderen presteerde vandaag erg sterk, want met Vanspeybrouck en Declercq had het nog twee Belgen in de top 7.

  Theuns: "De tweede plaats is spijtig, maar geen ramp"

  "Ik wist dat het bijna onmogelijk zou zijn om Coquard in de sprint te kloppen", vertelde Edward Theuns. "Die tweede plaats is spijtig, maar geen ramp. Ik onthoud het positieve: ik sta in het klassement op de tweede plaats op een kleine achterstand van Coquard."

  "Na een korte rustperiode is mijn conditie ook heel goed. Dat had ik niet verwacht. Maar wanneer ik diep moet gaan, voel ik dat het nog niet vlotjes loopt. Ik zal alleszins verder strijden om die roze leiderstrui te pakken."

  Vierdaagse van Duinkerke (2.BC)

  Uitslag rit 1:

  01. Bryan Coquard (Fra) - 179 km in 4u16'34"
  02. Edward Theuns - z.t.
  03. Ignatas Konovalovas (Lit) - op 4"

  04. Damien Gaudin (Fra) - 13"
  05. Bjorn Thurau (Dui) - z.t.
  06. Pieter Vanspeybrouck - 26"
  07. Tim Declercq - z.t.
  08. Alo Jakin (Est)
  09. Steve Chainel (Fra)
  10. Mads Pedersen (Den)

  Stand na rit 1:

  01. Bryan Coquard (Fra) - in 4u16'34"
  02. Edward Theuns - op 4"
  03. Ignatas Konovalovas (Lit) - 10"

  04. Damien Gaudin (Fra) - 23"
  05. Bjorn Thurau (Dui) - z.t.
  06. Pieter Vanspeybrouck - 36"
  07. Tim Declercq - z.t.
  08. Alo Jakin (Est)
  09. Steve Chainel (Fra)
  10. Mads Pedersen (Den)