• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Champions League brengt reissector 240 miljoen euro op

  De Champions League levert de deelnemende steden miljoenen op.

  De Champions League voetbal heeft een enorme impact op de transport- en toerismesector in Europa. In totaal genereert het kampioenenbal 237 miljoen euro aan reisinkomsten. Dat berekenden reiszoekmachine GoEuro en voetbal-app Onefootball.com in een gezamenlijk onderzoek.

  Voor de 215 wedstrijden dit seizoen maakten 778.700 supporters een verplaatsing: 272.500 met de trein, 241.400 met de bus en 264.800 met het vliegtuig.

  De steden met deelnemende teams zagen hun hotels meer gevuld tijdens het toernooi, zoals normaal alleen bij grote congressen of beurzen voorkomt.

  In het onderzoek wordt enkel rekening gehouden met de kosten van transport en verblijf, niet met de ticketprijzen.

  De halvefinalisten Barcelona, Bayern München en Juventus Turijn hebben alle drie een geschat bedrag van 5,6 miljoen euro verdiend voor hun stad en reisindustrie. Real Madrid verdiende ook dat bedrag, maar omdat het in de kwartfinale tegen stadsgenoot Atletico speelde, werd daar bijna 1,8 miljoen euro aan inkomsten verspeeld.

  Het onderzoek maakt ook al een prognose voor de finale op 6 juni in Berlijn: die zou 36,1 miljoen euro moeten opbrengen voor de toeristische en transportdiensten.

  Infographic van het onderzoek: