• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  AA Gent gaat niet in beroep tegen de schorsing van Depoitre

  Depoitre blijft twee speeldagen geschorst.

  AA Gent legt zich neer bij de schorsing van twee speeldagen voor spits Laurent Depoitre. "Maar we delen het onbegrip dat leeft bij onze supporters en de neutrale voetballiefhebbers", zegt Gent, dat ook nog een stevige sneer uitdeelt naar de Voetbalbond.

  Laurent Depoitre kreeg gisteren van de Geschillencommissie een schorsing van twee speeldagen voor zijn tackle op Club Brugge-verdediger Oscar Duarte. AA Gent had tot vanmiddag tijd om in beroep te gaan tegen de sanctie, maar doet dat dus niet.

  Gent legt zijn beslissing uit. "Niet alleen is het vertrouwen van de club in de rechtspraak bij de KBVB geschaad, maar bij een eventueel beroep zou de sanctie slechts ingaan vanaf de wedstrijd tegen Club Brugge (17/05)."

  "Ook als de straf teruggebracht zou worden tot 1 speeldag, verandert dit niets aan de zaak. Depoitre is door zijn rugblessure onbeschikbaar voor de wedstrijd tegen Charleroi (08/05) en de sanctie zou maar ingaan vanaf zaterdag."

  AA Gent neemt de Reviewcommissie en de Geschillencommissie nog eens op de korrel. "We delen het onbegrip dat leeft bij onze supporters, maar ook bij de neutrale voetballiefhebbers. We vinden dat het functioneren van die twee organen vatbaar is voor kritiek. Te gepasten tijde zal voorzitter Ivan De Witte voorstellen tot hervorming formuleren."

  "We hebben beslist om ons ten volle te focussen op het sportieve", geeft Gent nog mee. "We behouden het volle vertrouwen in het huidige Belgische scheidsrechterskorps en wensen onszelf en alle tegenstanders een sereen einde van deze play-offs toe."